Problemen samengesteld gezin | Heldere hulp | STIEFenCO.nl
114
page-template-default,page,page-id-114,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Problemen samengesteld gezin

Veilig door de 4 fases heen

 

Ergernissen komen in ieder gezin voor. Maar bij samengestelde gezinnen ligt dit gecompliceerder om sterk uiteenlopende redenen. Wij typeren er voor samengestelde gezinnen alleen al acht! Hieronder staat een afbeelding van een veel voorkomend kenmerk (én valkuil); de bloedband versus de stiefband(onvoorwaardelijk versus voorwaardelijk). Een ander kenmerk is die van twee verschillende culturen.

 

Vanuit onze ervaring onderscheiden wij een viertal fases, waar ieder samengesteld gezin uiteindelijk mee te maken krijgt. Twee ervan zorgen in minder of meerdere mate voor behoorlijke problemen en conflicten.
Het is voor jullie relatie erg belangrijk om hier goed doorheen te stappen om er met elkaar sterk uit te komen.

Denk je na het lezen van onderstaande fases: “hmm wij kunnen hulp gebruiken”, aarzel niet en onderneem actie.

Verliefdheidsfase
Alles is werkelijk super én geweldig en er is niet zoveel aan de hand. Het leven lacht jullie samen toe.

Status: zorgeloos en vooral genieten van elkaar en van het leven.


Ergernisfase
Ergernissen over elkaar en elkaars kinderen leiden tot ruzies. Je lijkt elkaar niet te kunnen uitleggen (te kunnen bereiken), waarom en waardoor je je voelt zoals je je voelt. Dit is hét moment om hulp in te roepen om problemen op te ruimen en hierdoor erger te voorkomen.

Status: met coaching herstelt de relatie relatief snel.


Crisisfase
Conflicten en dreigende taal. De problemen worden groter en verlies aan verbinding is realiteit. Soms denk je wel: “ik kap ermee!”. Het is wachten op de bekende druppel die de emmer doet overlopen ..

Status: er is met begeleiding én coaching (serieus) werk aan de winkel om de relatie te herstellen.


Harmonie
Het leven is in een rustig vaarwater gekomen.  Ieder heeft zijn plek gevonden, je kunt met elkaar op een rustige manier in gesprek over die onderwerpen die de aandacht vragen en er is op alle vlakken bij alle betrokkenen acceptatie.

Status: vol vertrouwen met opgedane ervaring de toekomst in en tijdig bewust van jullie valkuilen.