Problemen samengesteld gezin | Heldere hulp | STIEFenCO.nl
114
page-template-default,page,page-id-114,do-etfw,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Hulp-bij-Samengesteld-gezin-harmonie-energie-stiefcoaches-STIEFenCO-hulp-bij-stiefgezin

Problemen samengesteld gezin

 

De oorsprong van de Samengestelde Gezin problemen

De scheiding is net achter de rug en je loopt tegen een nieuwe liefde aan. Iemand met (ook) kinderen uit een vorige relatie. Voor geen partij is dit makkelijk. Je komt opeens terecht in elkaars leven en je moet zoeken naar de juiste modus om er een nieuw samengesteld gezin van te maken. Er gaan meerdere jaren overheen, en de inzet van alle betrokkenen, om te komen tot een gelukkige gezinssituatie. En zelfs dan wil het nog niet altijd lukken.

 

Nieuwe omgeving en invloeden als gezinsprobleem

Ergernissen komen in ieder gezin voor. Maar bij samengestelde gezinnen ligt dit gecompliceerder. Gezinsproblemen gaan namelijk meestal over ergernissen aan kinderen van de ander, onenigheid met de stiefouder (kinderen en volwassen kinderen), de mogelijke ex en de bemoeienis van niet-biologische ouders met het eigen kroost. Wanneer er een nieuw gezin gevormd gaat worden, zijn er een aantal fasen waar ieder nieuwe samengesteld gezin doorheen moet. Deze fasen staan hieronder beschreven, zodat wij je hopelijk een aantal problemen binnen het samengestelde gezin kunnen helpen voorkomen.

De 4 fases voor het samengestelde gezin

Vanuit onze ervaring en expertise onderscheiden wij een viertal fases waar ieder samengesteld gezin mee te maken krijgt. Drie ervan zorgen in minder of meerdere mate voor problemen. Wij zien:

 1. Verliefdheidsfase
  Alles is werkelijk super én geweldig en er is niet zoveel aan de hand.
 2. Ergenisfase
  Ergenissen leiden tot frustraties en ruzies. Dit is hét moment om hulp in te roepen om erger te voorkomen. De relatie herstelt snel.
 3. Crisisfase
  Grote conflicten, stellingname en steeds groter wordende problemen die de bom doen barsten typeren deze fase. Er is veel werk aan de winkel om de relatie te herstellen.
 4. Harmonie
  Dit is de fase van harmonie, rust en regelmaat. Ieder heeft zijn plek gevonden en zaken die de aandacht vragen kunnen op een rustige manier met elkaar worden besproken.

Denk je na het lezen van deze beschreven fases, hmmm wij kunnen wel hulp gebruiken om er zo soepel mogelijk door heen te komen met elkaar, aarzel niet om ons een belletje te geven of te mailen.