Relatieproblemen samengesteld gezin | Paard van Troje | Stief & Co
8920
post-template-default,single,single-post,postid-8920,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Het Paard van Troje

Marianne
ADR registers: Mediator – Familiemediator – Conflictcoach – Onderhandelaar
stiefcoach STIEFconcept ®


INHOUD
1. Fases verliefdheid
2. Hoe kwam je in de waan van de dag?
3. Hoe kom je eruit (tips)?

De verliefdheid en samen de wereld aankunnen, de grootste plannen-smederij ooit.. maakt plaats voor relatietherapie. De kenmerken van het samengesteld gezin zijn niet echt de ‘vitaminen’ voor jullie relatie. Je komt vooral ook jezelf tegen, jezelf kwijtrakende. Verwarrend omdat jullie het samen goed hebben. Wrijving geeft in principe glans en klinkt als dat er toekomst in verscholen ligt. De waarheid is echter dat de relatie kraakt en piept.

(tip: lees door tot aan het einde)

Het Paard van Troje ..  zo kunnen relatieproblemen binnen een samengesteld gezin ook genoemd worden. Onverwacht overvalt je steeds iets meer. Het sluipt erin en heeft zo langzamerhand gevolgen voor de relatie met elkaar maar zeker ook de relatie met jezelf.  Nietsvermoedend herbergt het Paard van Troje o.a.:

# verlies van privacy
# verminderde autonomie
# invloeden van derden (“zou je wel ..” of “kun je niet beter..”)

# geweldvol communiceren omdat je je niet gehoord voelt
# verlies van wat ooit zo vanzelfsprekend en veilig was 
# jezelf teveel wegcijferen of een ander willen pleasen
# schuldgevoel

# narcisme 
# combinatie met zakelijke sores
# zorgen maken over gemaakte keuzes
# slecht slapen
# etc..

Problemen die als een Paard van Troje ook jouw leven zijn ingeslopen. Je weet het, je voelt het en probeert het zelf op te lossen. Niet doen. Hier wordt niemand blij van en zeker jij niet. Het is trekken aan een dood paard ..

S A M E N   D O E N  zijn twee sleutelwoorden! Maak tijdig bespreekbaar waarmee je zit. Wat het met jou doet. Benoem het zo duidelijk mogelijk én – nog belangrijker – zonder te oordelen over de ander. Geef hier alle energie en aandacht aan, en als het samen echt niet lukt? Nou dan weten jullie ons te vinden,. toch?

Ook hiervoor zijn de naderende kerstdagen hét moment om met elkaar aan de slag te gaan.

Nog even dit ..
Graag sluit ik af met je te laten weten dat dit héél veel voorkomt binnen relaties na een aantal jaren het samengesteld gezin te hebben.

Succes en een warme groet

Marianne