Relatieproblemen samengesteld gezin | Het Paard van Troje | Stief & Co
8920
post-template-default,single,single-post,postid-8920,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

Het Paard van Troje

De verliefdheid en samen de wereld aankunnen, grootste plannen-smederij ooit … maakt plaats voor relatietherapie. Het samengesteld gezin werkt niet en dat wroet aardig in de relatie met alle gevolgen van dien. Wrijving geeft in principe glans en klinkt als dat er toekomst in verscholen ligt. De waarheid is echter dat de relatie kraakt en piept.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Het samengesteld gezin als zodanig is eigenlijk in verhouding best vaak juist niet de aanjager van relatieproblemen.

Het Paard van Troje zo kunnen relatieproblemen binnen een samengesteld gezin ook genoemd worden. Nietsvermoedend herbergt het Paard van Troje o.a.:
# dynamieken als loyaliteitsconflicten of de voorwaardelijke stiefband
# invloeden van derden
# geweldvolle communicatie omdat je je niet gehoord en gezien voel
# verlies en rouw van alles wat ooit zo vanzelfsprekend en veilig was 
# overlevingsmechanismen als jezelf wegcijferen
# persoonlijkheidsstoornissen als narcisme
# opvoedingsvraagstukken
# normen en waarden die zelden geharmoniseerd zijn in twee huizen
# weerslag van wisselingen tussen twee huizen op gedrag van kinderen
# en nog heel veel meer

Het Paard van Troje verdient een integrale aanpak voor de beste slagingskansen! Maar hoe werkt zo’n integrale aanpak dan? Via gerichte vragen ‘pellen’ wij de situatie zo goed mogelijk af (blijft wel een dynamisch proces) en stelt het ons in staat een scan te maken van de persoonlijke, relationele en de gezinssituatie.  De uitkomsten bespreken wij met onze cliënten waarna wij een plan van aanpak opstellen en bespreken. Alle bovengenoemde 9 punten (en meer) passeren de revue met ieder de eigen benaderingswijze, inzichten, handvatten en oplossingen. Binnen het plan van aanpak is er uiteraard alle ruimte voor een ‘choose your battles’ om vooral een toekomstperspectief te kunnen bieden.