Samengesteld gezin vraagt om nieuwe skills en patronen | STIEFenCO
5481
post-template-default,single,single-post,postid-5481,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Samengesteld gezin vraagt om nieuw skills en andere patronen

 


Het AD plaatste gisteren een interview met Liselotte over haar werk met samengestelde gezinnen. Het interview kreeg de titel mee ‘samengesteld gezin vraagt om nieuwe skills en andere patronen’. 

“Een succesvol samengesteld gezin vormen is een hele kluif, maar niet onmogelijk”, zegt Liselotte. Het begint met bewustwording. Samengestelde gezinnen lopen vaak vast omdat zij uitgaan van de oude situatie, zoals in de eerdere relaties of zoals zij zijn opgegroeid. Het traditionele gezin is vaak ons referentiekader en we handelen naar kennis en ervaringen uit het verleden. Bij een samengesteld gezin werkt bijna alles precies anders dan bij een traditioneel gezin. Dat vraagt om nieuwe skills en andere patronen.” 

Liselotte stelt in het interview ook zaken als rouw en taboe aan de orde. Lees hier het hele interview met Liselotte. Jullie vinden haar overigens in de locaties Rotterdam, Gouda en in Reeuwijk.