Margot Nollet | hulp samengestelde gezinnen | Arnhem - Apeldoorn
13241
post-template-default,single,single-post,postid-13241,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Margot in de spotlights


Margot is een echt buitenmens. Of het nu zonnig is of dat er regen valt. Elke dag is ze buiten. Dat kan zijn voor wandeling in het bos, heerlijk struinen langs het strand of een fietstocht om Nederland nog beter te leren kennen. Haar lijfspreuk: “Uitzicht door inzicht”.

Door de rust, veiligheid en verbinding die ze tijdens een sessie weet te creëren ontstaat ruimte voor de cliënten om bij de kern van de problematiek te komen.
Door wat er speelt aan te kijken, aan te raken ontstaat wat er zo nodig is .. inzicht.

Stabiel gezin is best een uitdaging

Vaak zijn de volwassenen die samen willen gaan wonen of inmiddels samenwonen, super verliefd en wordt er – ondanks alle goede bedoelingen – te weinig rekening gehouden met de kinderen. Kinderen die vaak gewild of ongewild deel uit gaan maken van het nieuwe gezin. Uit eigen ervaring en vanuit mijn eigen omgeving en cliëntenkring weet ik, dat het in de praktijk meer problemen geeft om een stabiel gezin te vormen dan men in het begin van de relatie had verwacht.

Als coach heb ik bijna wel alle thema’s van het leven voorbij zien komen en heb gekozen mij te specialiseren in samengestelde gezinnen. Als stiefcoach begeleid ik het nieuw te vormen gezin, ook wel het stiefgezin genoemd. Maatwerk is waar ik voor sta, met elkaar gaan we aan het werk om het samengestelde gezin goed op de rails te zetten.
Zo kan het zijn dat ik ook individuele gesprekken voer met de partners of de kinderen.

Merk ik dat dat te spannend is, dan kan het maar zo zijn dat we de wandelschoenen aantrekken voor een wandeling in de natuur of dat ik met kinderen een kinderboerderij bezoek om ontspannen te kunnen spreken.

Niets is me te gek, zo hebben we ook een patatfriet-sessie welke ik standaard met kinderen doe. Ontspannen praten onder het genot van een frietje hun ervaring met het gezin delen. De prachtigste gesprekken zijn gevoerd op deze manier. Door een sessie luchtig en ontspannen te houden bereik je het meest.

Veiligheid en vertrouwen

Cliënten ervaren in de trajecten die ik met hen doorloop, dat we met elkaar snel in staat zijn om tot de kern van de problematiek te komen. Ik vind het belangrijk een veilige omgeving te scheppen, maar ook duidelijk de knelpunten te benoemen. Belangrijk is verbinding, waardoor in rust en met vertrouwen met elkaar gewerkt kan worden. Voor mij is non-verbale communicatie net zo belangrijk als verbaal. Ons lichaam spreekt boekdelen.

Het mooie aan dit vak vind ik dat ik een stukje mee mag lopen in het gezin. Dat ik het vertrouwen heb gekregen om oude pijnen, patronen en gewoontes die het systeem niet helpen samen met de cliënten te onderzoeken en bespreken. Wat past wél in het nieuwe gezin en wat niet.

Het is een hele reis die je samen maakt, soms met een lach soms met een traan. Maar uiteindelijk ontstaan er mooie inzichten waarmee ze verder kunnen. Zonder mij slaan ze uiteindelijk samen een andere route in. Met vallen en opstaan bewandelen ze een route die past. Wanneer er weer hobbels ontstaan weten ze me altijd weer te vinden.

Ik ben een enthousiaste en gepassioneerd coach die super trots is op het mooie vak wat ze mag uitoefenen.
Een geboortekaartje of huwelijksaankondiging van een stiefgezin is voor mij de kers op de taart.

Met een warme groet
Margot