Stress en ziekteverzuim door problemen samengesteld gezin | Stief & Co
5210
post-template-default,single,single-post,postid-5210,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Ziekteverzuim

Busines Insider besteedde vandaag aandacht aan stress en de koppeling met ziekteverzuim. 
Uit een onderzoek van Zorg van de Zaak onder 1.123 mensen, blijkt dat 82 procent van de werkende Nederlanders in de afgelopen vijf jaar met “levensloopstress” te maken heeft gehad. De meest genoemde oorzaak daarvan was het overlijden van een dierbare.
Ook de combinatie werk en gezin blijft een bron van stress, meldt Zorg van de Zaak op zijn website. Zo voelt 44 procent van de werkende moeders zich tekortschieten tegenover hun gezin. Bij zes op de tien mensen zorgde de stress ervoor dat ze tijdelijk niet konden werken.

(tekst gaat verder onder de foto)

 

Wij merken dat stress door de problematiek van samengestelde gezinnen, ook zijn weerslag heeft op lichaam en geest met als gevolg ziekteverzuim.
Reden waarom wij in 2018 zijn begonnen met lezingen, workshops of trainingen voor o.a. werkgevers. Ons doel is om werkgevers te leren om tijdig te signaleren en te anticiperen en hierdoor werknemers adequaat te steunen.