Moederdag | hoe beleving en emoties zo kunnen verschillen | Stief & Co
8957
post-template-default,single,single-post,postid-8957,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Moederdag

 

Voor velen een dag waar je als (bonus) moeder in de bloemetjes wordt gezet, een leuk cadeautje of mooie tekening ontvangt van je (bonus) kind/ kinderen.

(tekst gaat verder onder foto)

Helaas is het voor veel mensen ook een beladen dag, dit omdat je je moeder niet meer kunt bezoeken omdat ze niet meer in leven is. Je zult ongetwijfeld aan haar denken en als het mogelijk is een bloemetje bij haar zetten.

Voor vrouwen die ongewenst kinderloos zijn gebleven is dit een pijnlijke dag. Niets liever had ze deze dag een tekening van haar kleintje ontvangen of een ontbijtje op bed. Helaas zal ze haar hele leven niet weten hoe het is om moeder te zijn.

Ook zijn er moeders die ongewenst hun kinderen niet meer om zich heen hebben omdat er geen contact meer is. Super pijnlijk omdat elke moeder ook op deze dag graag haar kind even had willen zien. Geen enkele ouder kiest voor ouderverstoting. De moeders die hun kind verloren zijn omdat hij of zij overleden is. Verschrikkelijk om je kind te overleven en hem of haar voor de rest van je leven te moeten missen.

Ook voor bonusmoeders kan deze dag extra lastig zijn. De kinderen vieren deze dag wel bij hun biologische moeder en vergeten misschien dat jij ook een gedeelte voor hun zorgt. Hopelijk krijg je later ook nog wat aandacht voor jouw zorg, maar vaak wordt het ook gewoon vergeten.

Moederdag de een kijkt er naar uit en de ander is blij als deze dag weer voorbij is.

Met een warme groet
Margot