Praten in een samengesteld gezin | soms wel een ding | Stief & Co
12639
post-template-default,single,single-post,postid-12639,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Als praten lastig is

 

Wat doe jij als praten lastig is? Hieronder een aantal voorbeelden uit het leven van een samengesteld gezin gegrepen. Wellicht herken jij er ook een of hebben jullie andere ‘creatieve’ oplossingen ..?

“Ik mute mijn partner en dit werkt. Toch?”.
Ik weet niet wat jij nu denkt als je het woord “toch” leest, maar ik neig toch naar het uitvinden van het waarom van de bevestiging die wordt gezocht.

“Weet je Lot, Netflix is bijna een medicijn hiervoor”.
Oortjes in en vertrekken dus in je eigen wereld. Zou kunnen helpen, maar wat als je uit de fantasie weer in jouw werkelijkheid terecht komt?

“Ik blijf net zolang mijn partners achtervolgen totdat ik mijn punt heb kunnen maken. Desnoods ’s avonds laat als wij in bed liggen”.
Mijn bescheiden ervaring is dat de ander – vaak de man – daar echt niet op zit (ligt) te wachten.

“WhatsApp gebruik ik om het gesprek te voeren”
Herken je dat woorden – hoe goed overwogen – er via de app altijd anders uitkomen?

Elkaar blijven vinden is één van de vaak gehoorde uitdagingen van stiefvaders en stiefmoeders. In het begin is dit zó makkelijk en alles lijkt wel vanzelf te gaan. Deze fantastische nieuwe partner past zo veel beter en het klikt ook leuk met de kids. Jullie besluiten te gaan samenwonen en samen een nieuw gezin te vormen! Hoe leuk! Hoe romantisch! Nu ga je het echt anders doen!

NOT.
Nou.. soms wel natuurlijk, maar eerlijk gezegd ook vaak niet en is het gewoon ronduit hard werken met volle wasmanden, volle schone vaatwassers, een ex die bedacht heeft niet mee te werken en daar bovenop brutale pubers. Nee niet echt de kers op de taart.

In al die lastige situaties is het super belangrijk tijd samen vrij te maken en weer te ontdekken waarom dit het allemaal waard is. “Ja jeetje Lot tijd vrijmaken, weet je wel hoe druk ons leven is?’.
Lukt het jullie dan echt te verbinden in de waan van de dag? Lukt het om precies uit te leggen wat er soms in jou gebeurt en waarom het je dan niet lukt het gezellig te hebben? Waarom je uitstraalt dat je er niet meer wilt zijn?
Elkaars taal verstaan is een hele uitdaging. Daarom kiezen stellen er soms voor het dan maar niet meer te doen – praten – en in de mute te gaan. Kijk maar eens om je heen hoe vaak je dit niet ziet gebeuren.

Is dat niet jouw ideaal beeld van de toekomst en weet jij dat je gewoon stapelgek bent op je vent of vrouw?
Laat mij eens meekijken in jullie gezin en ik laat jullie ervaren dat het echt anders kan. Wordt jullie huis weer een harmonieus nest? Neem gerust eens contact op voor een kennismaking en dan ontdekken we wat ik voor jullie kan doen.

Warme groet
Liselotte – Stief & Co in Gouda, Reeuwijk en Rotterdam