Trend in personeelsbeleid | steun aan werknemers | problemen thuis
5110
post-template-default,single,single-post,postid-5110,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Gelukkige werknemers

 

Kun je als werkgever een belangrijke bijdrage leveren aan de balans bij medewerkers met samengestelde gezinnen?

Heeft u werknemers met een samengesteld gezin? En heeft dat zijn weerslag op de gemoedstoestand en productiviteit van uw medewerker? Dan kunt u zeker uw bijdrage leveren aan het welzijn – en plezier op het werk – van uw medewerker!
Het aangaan van een nieuwe relatie, het opbouwen van een nieuw gezin, kan minstens evenveel spanningen met zich meebrengen als de scheiding die hieraan vooraf ging. De trend in personeelsbeleid is dat er binnen de secundaire arbeidsvoorwaarden ruimte ontstaat voor het het begeleiden van werknemers naar een gelukkig(er) privéleven. Ruimte voor het behouden van human capital voor de onderneming.

(tekst gaat verder onder de foto)

Het is geen verrassing dat het welzijn van werknemers, en dus het rendement voor ondernemingen, voor een groot deel afhankelijk is van een stabiele thuissituatie. Met een nog altijd aanzienlijk aantal echtscheidingen per jaar, is het logisch om te stellen dat veel ondernemingen daarmee direct of indirect te maken krijgen. Met alle gevolgen die daarbij horen als verzuim en verlies van concentratie. Het goede nieuws is dat er vaak ook nieuwe relaties ontstaan tussen gescheiden mensen die resulteren in nieuwe gezinssituaties: de samengestelde gezinnen. In de meeste gevallen brengen beide partners niet alleen hun verleden in maar ook hun kinderen. De dynamiek die hieruit ontstaan leidt helaas te vaak tot het uiteenvallen van dit nieuwe gezin; ruim 65% redt het niet en een 2e scheiding is een feit.

Stief & Co is de landelijke organisatie die samengestelde gezinnen begeleidt. Soms vanaf het eerste voornemen om te komen tot een nieuw gezin (het STIEFconcept) en vaker als er een dreigende escalatie (consult of relatietherapie) aan zit te komen. Gespecialiseerde coaches begeleiden de partners op het ingewikkelde pad van samenleven langs de vele valkuilen die zich kunnen voordoen. Door als werkgever te investeren in coaching van uw werknemer, ontstaat voor alle partijen een duidelijke win-win situatie. Wilt u meer weten over de werkwijze of tarieven van Stief & Co, lees dan graag verder op onze site of neem rechtstreeks contact met Marianne Smulders (oprichter Stief & Co) op.

De voordelen van een traject bij Stief & Co: 
– verhoogt de loyaliteit van uw werknemers
– vermindert ziekteverzuim en concentratieverlies
– coaching brengt belastingvoordeel
– u investeert indirect in de goede naam van uw onderneming

Bel (0235440480) of mail Marianne (info@stiefenco.nl) voor nadere informatie; zij komt graag bij u op kantoor langs of wees welkom bij ons op kantoor.