Hoe breng je normen aan?
Een samengesteld gezin komt altijd voort uit een ingrijpende gebeurtenis, scheiding of overlijden van een ouder. De vorming van het nieuwe gezin brengt opnieuw een ingrijpende veranderingen met zich mee. Dit kan zijn op het gebied van de levensstijl van een gezin, loyaliteitsproblemen, kwetsbare positie van de stiefouder, onvoorwaardelijke bloedband naast de te verwerven voorwaardelijke stiefband of de normen en waarden in een gezin.
Binnen een kerngezin groeien normen en waarden vanzelf door de opvoeding van de ouders en de ervaring van het opgroeien met elkaar. Dit gebeurt echter nooit bij een samengesteld gezin. In een samengesteld gezin moeten met name normen daadwerkelijk inzichtelijk worden gemaakt door ouder en stiefouder voor alle gezinsleden.
Doe je dit niet dan hobbel je met elkaar naar fase 2 van het samengestelde gezin; ruzie. Op zich al akelig genoeg maar het voelen van gast in eigen huis of relatieproblemen komen er als after burner direct achteraan.
De 65% van de samengestelde gezinnen die het niet redt met elkaar, zijn van fase 2 (RUZIE) naar fase 3 (CRISIS) opgeschoven. Hier wil je echt niet zijn met elkaar. Wil jij dagelijks genoegen nemen met stress en ruzies en hierdoor liever buiten de deur bij de sportschool (of alternatieven) zijn ..?
In fase 2 kan het E-book ‘Opvoeden in een samengesteld gezin’ nog voor terugkeer naar rust zorgen. Voor die € 49,95 hoef je het niet te laten.