Christel Colleij – Verbinder in hart en nieren

Stiefcoach ~ Gezinsexpert ~ Kindbehartiger ~ Mattenspel begeleider ~  Communicatietrainer

Mijn naam is Christel Colleij en ik ondersteun kinderen en gezinnen met het ontwikkelen en onderhouden van betekenisvolle relaties met zichzelf en met anderen. Dit zorgt ervoor dat een samengesteld gezin rust en geluk ervaart en gaat voor een eigen unieke gezinscultuur.

Voor kinderen betekent dit dat ze op kunnen groeien met zelfvertrouwen en later op een ontspannen manier betekenisvolle relaties kunnen creëren.

“De plek waar toekomst begint is thuis”.

Psst .. aarzel niet om mij te bellen 

Vol goede moed

Samengestelde gezinnen starten vaak vol goede moed en ieder vanuit de beste intenties. Voor zowel ouders als kinderen vergt een nieuw samengesteld gezin een groot aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Nieuwe afspraken zijn vaak noodzakelijk.


Als kind van gescheiden ouders kan ik hier een boek over schrijven. Jarenlang groeide ik op in verschillende samengestelde gezinnen. Soms ging dat zonder al te veel grote problemen, vaker nog deed iedereen zo zijn best, maar wist tegelijk niemand wat hij aan het doen was en liepen we allemaal op onze eigen manier op onze tenen.


Iedereen bleef op zijn eigen manier communiceren en, alhoewel we allemaal voelden dat er geregeld confrontaties waren, dachten we dat de tijd het wel zou oplossen. We rommelden wat aan achter de voordeur. We hadden behoefte aan inzichten rondom communicatie, omdat we zó verschillend waren en te maken hadden met allerlei irritaties.

Bloedband en stiefband

Binnen de gezinnen waarin ik woonde hadden we te maken met de onvoorwaardelijke bloedband versus de voorwaardelijke stiefband. In plaats van hier constructief mee omgaan en uiteindelijk rust en harmonie vinden in het gezin scheiden mijn ouders opnieuw. Kort gezegd kwam het er op neer, dat we te maken hadden met de ingewikkelde dynamiek van een samengesteld gezin en hier geen ondersteuning bij hadden.

 

Waarom dan werken met samengestelde gezinnen?

Ik ben een doortastende en bevlogen trainer, coach en jeugdexpert. Door mijn eigen ervaring, opleidingen en veel met verschillende mensen te communiceren en samen te werken, kwam ik erachter dat veel conflicten tussen mensen ontstaan door hoe ze met elkaar communiceren.
Ik zag dat hier ook de angel zat in de samengestelde gezinnen waar ik onderdeel van uitmaakte als kind. De uitdagingen waar samengestelde gezinnen mee te maken hebben herken ik.


Mijn missie is om gezinnen te ondersteunen zodat iedereen zich gezien en gehoord voelt en er ruimte is voor ieders unieke talenten. Hierdoor kan iedereen groeien in een liefdevolle omgeving waarbij alle gezinsleden volledig in hun kracht staan en met plezier en vol zelfverzekerdheid gaan voor een harmonieus gezin.
Graag maak ik een belafspraak met jullie voor een kennismaking.

Nog even dit .. Omdat ik harmonie voor gezinnen belangrijk vind, ben ik voor de organisatie Buurtgezinnen – gezinnen voor gezinnen – coördinator voor de regio Eindhoven.

Gecertificeerd begeleider Het Mattenspel voor hulp aan kinderen.
Gecertificeerd stiefcoach STIEFconcept ® voor het coachen en begeleiden van samengestelde gezinnen.