Vergoedingen

 

Wij informeren jullie graag over actuele én realistische mogelijkheden om de consulten vergoed te krijgen. Vraag ons er ook tijdens de intake naar.


Werkgevers
Werkgevers vergoeden coaching (met een serieus leerdoel en dat bieden wij!) vanuit het budget voor persoonlijke ontwikkeling en/of duurzame inzetbaarheid (DIB). Men hoeft alleen je coachdoel te weten (en niets over je privésituatie). Denk bij doelen aan:

  • het (her-)vinden van balans en prioriteiten leren stellen;
  • het ontdekken van en het voorkomen van energielekken;
  • goed met stress gerelateerde zaken om leren gaan;
  • het leren van verbindende communicatie;
  • het voorkomen van uitval door ziekteverzuim.

Tijdens onze intake krijgen wij een goed beeld van je/jullie hulpvraag. Hiermee gaan wij aan de slag en stellen een offerte op. Kaart het aan bij de HRM-afdeling, je leidinggevende en/of kijk in je CAO wat hierover is afgesproken.


Ondernemer | ZZP’er
Zakelijke coaching valt binnen de post ondernemerskosten en is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De btw (21%) is uiteraard terug te vorderen. Coaching dient een zakelijk voordeel te hebben als leertraject (en ook dit bieden wij!).


PGB | UWV
Onder bepaalde voorwaarden kunnen kosten voor coaching en begeleiding worden vergoed via het PGB. Ben je werkloos en ontvang je geen uitkering, informeer dan bij het UWV naar de beschikbare middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Via een re-integratieovereenkomst reserveert het UWV een budget om coaching/mediation geheel of gedeeltelijk te betalen.


Zorgverzekering
Sommige ziektekostenverzekeraars willen ouderschaps- en gezinscoaching nog wel eens vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Een aaneenschakeling van consulten (een traject) indienen als ‘specifieke ziektekosten’ als je aan herstel wilt werken. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.


Rechtsbijstandsverzekering
Als coaching en begeleiding het gevolg is van de problematiek bij en na scheiding, dan vergoeden sommige rechtsbijstandsverzekeringen de consulten uitgevoerd door ook MfN register- en familiemediators.

 

Tijdens de vrijblijvende kennismaking nemen wij uitgebreid de tijd om naar jullie te luisteren en door het stellen van vragen kunnen wij jullie een goede indicatie geven over onze begeleiding aan jullie gezin en over de kosten. Wij vinden het belangrijk om hier transparant over te zijn.

Zie de coaching vooral als een waardevolle investering in jezelf, in je relatie en in je samengesteld gezin. Ga voor een duurzame, lange termijn oplossing en niet voor quick fix.