Vergoedingen

 

Hier vind je informatie over actuele én realistische mogelijkheden om de consulten bij Stief & Co vergoed te krijgen. Vraag mij er ook tijdens de intake naar.


Werkgevers
Werkgevers vergoeden coaching vanuit het budget voor persoonlijke ontwikkeling en/of duurzame inzetbaarheid budget (DIB). Werkgevers hoeven gelukkig alleen je serieuze coachdoel te weten (en niets over je privésituatie). Denk bij doelen aan:

  • het (her-) vinden van balans en prioriteiten leren stellen;
  • het ontdekken van en het voorkomen van energielekken;
  • goed met stress gerelateerde zaken om leren gaan;
  • het leren van verbindende communicatie;
  • het voorkomen van uitval door ziekteverzuim en burn-out.

Tijdens onze intake krijg ik een goed beeld van jouw hulpvraag. Hiermee gaan wij aan de slag en stel ik voor de werkgever een offerte op. Kaart het aan bij de HRM-afdeling, je leidinggevende en/of kijk in je CAO wat hierover is afgesproken.


Ondernemer | ZZP’er
Zakelijke coaching valt binnen de post ondernemerskosten en is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De btw (21%) is uiteraard terug te vorderen. Coaching dient een zakelijk doel en voordeel te hebben als leertraject. Denk hierbij  aan succesvol communiceren of aan het voorkomen van uitval door burn-out.


PGB | UWV
Onder bepaalde voorwaarden kunnen kosten voor coaching en begeleiding worden vergoed via het PGB. Ben je werkloos en ontvang je geen uitkering, informeer dan bij het UWV naar de beschikbare middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Via een re-integratieovereenkomst reserveert het UWV een budget om coaching/mediation geheel of gedeeltelijk te betalen.


Zorgverzekering
Sommige ziektekostenverzekeraars willen ouderschaps- en gezinscoaching vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Een aaneenschakeling van consulten (een traject) indienen als ‘specifieke ziektekosten’ als je aan herstel van de gevolgen van uitval wilt werken. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. Vaak is er wel de voorwaarde dat coaching wordt aangeboden door een MfN geregistreerd familiemediator (M. Smulders | M10020).


Rechtsbijstandsverzekering
Als coaching en begeleiding het gevolg is van de problematiek bij en na scheiding, dan vergoeden sommige rechtsbijstandsverzekeringen (DAS, ARAG, Univé) de consulten uitgevoerd door een ADR of MfN register- en familiemediator; mijn MfN mediatorscode is M10020.

 

Boek de ´kennismaking met advies´ met mij en na afloop krijg je via de mail een inhoudelijk advies (incl. inschatting duur van de begeleiding en de kosten). Ik vind het belangrijk om hier transparant over te zijn. Zo zou ik dit zelf ook willen.

Zie de coaching als een waardevolle investering in jezelf (me-time), in je relatie en in je samengesteld gezin.
Weet jij van jezelf wat je weerhoudt om voor gezin en relatie 2.0 én een lange termijn oplossing te gaan?