Sonja Draijer

Vertrouwen en begrip 

Stiefcoach ~ (echt)scheidingsspecialist ~ MfN register mediator ~ MfN familie-mediator
sonja@stiefenco.nl

Een samengesteld gezin is anders dan een kerngezin en dat is oké!


Mijn naam is Sonja en ik ben als registermediator gespecialiseerd in scheidingen. Daarnaast kindercoach en de stem van kinderen bij  – complexe – scheidingssituaties. Een logische waardevolle aanvulling is mijn specialisatie tot stiefcoach. Na scheiding bouwt ieder zijn of haar leven weer op en vaak betekent dit ook de komst van een nieuwe levenspartner met eventueel ook kinderen.

Mijn missie is ouders en kinderen te helpen tijdens deze lastige periode in hun leven. Ervaring leert dat vaak een poosje na de scheiding, er een nieuwe partner komen in het leven van één of van beide ouders. En vaak heeft die nieuwe partner ook kinderen. Dit zet (weer) alles op de kop voor alle betrokkenen en soms lijkt het erop dat ook dit nieuwe gezin het niet gaat redden.

 

Als stiefcoach help ik deze gezinnen door begrip en een luisterend oor te bieden. Door te ontwarren en hierdoor de dynamiek binnen het  samengesteld gezin bloot te leggen.

 

Welke normen en waarden neemt een ieder mee en voor welke knelpunten zorgen die? En hoe kun je die met elkaar versmelten? In een aantal stappen zorg ik samen met jullie voor inzicht en bouwen we aan jullie unieke nieuwe gezin.

 

Wees welkom bij mij aan tafel en uiteraard mag het ook in ´t Frysk.