Sonja Draijer – Vertrouwen en begrip 

MfN registermediator M14743 ~ MfN  familiemediator ~ (echt)scheidingsspecialist ~ stiefcoach STIEFconcept ® ~
kind-specialisaties: begeleider Mattenspel, Niet jouw taak en Cross the line

Een samengesteld gezin is anders dan een kerngezin en dat is oké!


Mijn naam is Sonja en ik ben kindercoach en de stem van kinderen bij  – complexe – scheidingssituaties. Daarnaast ben ik als registermediator gespecialiseerd in scheidingen. Een logische en waardevolle aanvulling is mijn specialisatie tot stiefcoach. Na scheiding bouwt ieder zijn of haar leven weer op en vaak betekent dit ook de komst van een nieuwe levenspartner met eventueel ook kinderen.

Mijn missie is ouders en kinderen te helpen tijdens deze lastige periode in hun leven. Ervaring leert dat vaak een poosje na de scheiding, er een nieuwe partner komen in het leven van één of van beide ouders. En vaak heeft die nieuwe partner ook kinderen. Dit zet (weer) alles op de kop voor alle betrokkenen en soms lijkt het erop dat ook dit nieuwe gezin het niet gaat redden.


Als stiefcoach help ik deze gezinnen door begrip en een luisterend oor te bieden. Door te ontwarren en hierdoor de dynamiek binnen het  samengesteld gezin bloot te leggen.


Welke normen en waarden neemt een ieder mee en voor welke knelpunten zorgen die? En hoe kun je die met elkaar versmelten? In een aantal stappen zorg ik samen met jullie voor inzicht en bouwen we aan jullie unieke nieuwe gezin.


Wees welkom bij mij aan tafel en uiteraard mag het ook in ´t Frysk.

 

Lees hieronder het interview dat de Leeuwarder Courant met Sonja had met als titel ‘Een samengesteld gezin slaagt niet automatisch’.

Interview-Leeuwarder-Courant-Sonja-Draijer


Blogs van Sonja

Hoe komen wij als gezin in harmonie met elkaar?

 

 

Gecertificeerd begeleider Het Mattenspel voor hulp aan kinderen.
Gecertificeerd stiefcoach STIEFconcept ® voor het coachen en begeleiden van samengestelde gezinnen.