Wat maakt dat wij ons werk zó graag doen?

Missie

 

Stief & Co – gezinscoaches en sparringpartners voor ambitieuze samengestelde gezinnen.
Jullie kunnen bij ons terecht van een eenmalig gesprek tot aan een coachingtraject.


Onze rode draad is het maximaal helpen van samengestelde gezinnen, om ze te laten behoren tot de gezinnen die het wél redden met elkaar. In harmonie en zo gelukkig mogelijk.


Wij doen dit vak –  het coachen van samengestelde gezinnen is echt een vak apart – dagelijks als professionals met elkaar, met gebruikmakende van ieder zijn/haar kennis en kunde. Allemaal zijn wij opgeleid in het behandelen van gezinsproblematiek specifiek gericht op het samengestelde gezin.

Daarnaast hebben wij met elkaar langdurige ervaring en hierdoor veel kennis over:  relatietherapie, kindbehartiging, systemisch werken, conflict-coaching, SCHIP-behandeling, Familiesysteem traumatherapie, HSP therapie, verbindend communiceren en NLP coaching.


Wij leren samengestelde gezinnen hun gezin in harmonie te vormen en gebruiken kwalitatief uitstekende en innovatieve methodieken. Wij denken in (onderlinge) dynamieken en in samenhang met rationele en emotionele reacties voor duurzame rust en harmonie binnen jullie gezin en relatie. Het traject is overzichtelijk qua inhoud, duur én tarief.


Wél landelijk werkend maar absoluut géén grote, onpersoonlijke  organisatie. Aandacht voor de kracht en kwetsbaarheid van mensen. Soms confronterend maar altijd respectvol. Inspirerend en energiek.


Wij blijven continue werken aan het verbeteren van onze kwaliteit, kennis en kunde. Intern worden de stiefcoaches getraind in tweewekelijkse online verdiepingssessies, en houden wij elkaar scherp door intervisie. Uiteraard volgen alle Stief & Co’ ers bijscholing van hun eigen beroepsgroep om te voldoen aan de eisen die gesteld worden aan permanente educatie. Iedere vier maanden ontmoeten wij elkaar fysiek en start de bijeenkomst met een lezing door een gastspreker.

Het moet anders .. het kan anders en wij helpen jullie hierbij.

Patrizia ~ Margot ~ Jantien ~ Liselotte ~ Marianne ~ Sonja ~  Mariël ~  Christel ~ Sandra ~ Ellen ~ Irma

Kernwaarden

 

  • vragen om hulp is een teken van kracht en het nemen van verantwoordelijkheid
  • taboe op problemen samengesteld gezin doorbreken
  • energiek iedere dag nieuwe kansen met daadkracht oppakken
  • samenwerking (indien mogelijk) op de lijn ouders-ex-partners-stiefouders-(stief-)kinderen
  • praktisch, no-nonsense en waar mogelijk met humor
  • efficiënt en effectief met een duurzaam resultaat

 

Uit ervaring weten wij dat een probleem niet stopt na kantoortijd of in het weekend. Wij zijn via WhatsApp voor onze cliënten bereikbaar, doen ook aan online coaching én doen ons best jullie een afspraak binnen 14 dagen aan te bieden.


Wij gaan zorgvuldig met verkregen informatie om. Lees hier de privacyverklaring van Stief  & Co