Stiefvader introduceren | Hoe je dit het beste kunt doen | STIEFenCO
3310
post-template-default,single,single-post,postid-3310,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Hoi, ik ben je nieuwe stiefvader


In het Weekend Magazine van RTL Nieuws van vandaag, staat een goed én informatief artikel over hoe je het beste een stiefouder kunt introduceren bij je kind(eren). Wij zijn trots op de medewerking die wij mochten verlenen aan de totstandkoming van dit zo herkenbaar beschreven vraagstuk.

Verliefd worden op iemand die al kinderen heeft, het kan je zomaar overkomen. En omgekeerd ook: je hebt al kinderen en dan is daar ineens die nieuwe liefde. Een stiefgezin vormen is best een uitdaging. Wanneer en hoe stel je je kinderen en je nieuwe geliefde aan elkaar voor? Hoe vorm je een nieuw gezin? Welke problemen kom je tegen? Redacteur Franke van Hoeven spreekt met ervaringsdeskundigen en een coach.

Mijn ouders scheidden toen ik vier jaar oud was. We verlieten het grote huis, betrokken een flatje en mijn moeder herstelde het contact met haar eerste grote liefde. Ze kreeg weer een relatie met hem, ongeveer een jaar na de scheiding trok hij bij ons in. Ai. Ik had maar één diepe wens gehad en dat was dat mijn ouders weer bij elkaar zouden komen. Mijn vlees en bloed, mijn vertrouwde basis. Nu kwam er iemand bij ons in huis wonen met een totaal andere geur, andere genen, andere regels. Die nieuwe huisgenoot voelde heel dubbel: ik was blij voor mijn moeder dat ze weer geluk in de liefde had gevonden, maar voor mij hoefde het allemaal niet zo nodig.

‘”Hij hoort er nu bij”, kreeg ik dan te horen. Terwijl dat voor mijn gevoel niet zo was’

Wat moet die man hier?
Ook mijn buurmeisje Marieke (17), wier ouders vier jaar geleden scheidden, vond het moeilijk de nieuwe man in het leven van haar moeder te accepteren: “Het ging allemaal veel te snel, ik heb nauwelijks de tijd gehad om aan de situatie te wennen. Ongeveer een jaar nadat mijn ouders besloten te scheiden was Frank, mijn stiefvader, voor mijn gevoel opeens altijd aanwezig. We hebben een keer wat gegeten, ik heb zijn kinderen een keer ontmoet, en daarna woonde hij meteen elk weekend bij ons in huis. Als ik daar iets van zei, had ik het gevoel dat er niet naar mij werd geluisterd. ‘Hij hoort er nu bij,’ kreeg ik dan te horen, terwijl ik dat idee helemaal niet had. Nu, 2,5 jaar later, voelt hij voor mij nog steeds als een gast in huis.

Lees hier het hele artikel.