Tips voor de paasdagen | samengestelde gezinnen | Stief & Co
14197
post-template-default,single,single-post,postid-14197,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Pasen

 
 
 
Patrizia
Relatiecoach – NLP coach – MfN registermediator – MfN familiemediator – stiefcoach STIEFconcept ®
 
Pasen in een samengesteld gezin: een feest van ook verschillen en dat is oké.

Pasen komt eraan – tijd voor vrolijkheid, familie en natuurlijk, héél veel chocolade-eieren. Maar als je gezin bestaat uit een smeltkroes van verschillende culturen en tradities, hoe maak je er dan een
 onvergetelijke dag van?
 

Hier zijn een paar tips om van Pasen een feest van diversiteit te maken in jouw samengestelde gezin.

* Duik in elkaars tradities
Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop en ontdek hoe Pasen in elkaars culturen wordt gevierd. Laat iedereen zijn verhalen delen over bijzondere tradities en rituelen, en sta open voor nieuwe ideeën en gebruiken.

* Mix en match
Waarom niet een beetje van alles proberen? Creëer een eclectische paasbrunch met gerechten uit verschillende keukens of organiseer een speurtocht met een twist, waarin elementen van diverse tradities worden gecombineerd. Op die manier voelt iedereen zich betrokken en kunnen jullie samen een unieke viering neerzetten.

* Omarm diversiteit in de festiviteiten
Laat iedereen zijn eigen stempel drukken op de festiviteiten. Moedig de kinderen aan om eieren te versieren met symbolen en kleuren die hen aanspreken, of laat elk gezinslid een activiteit kiezen die voor hen typisch is tijdens Pasen. Op die manier voelt iedereen zich gehoord en gewaardeerd.

* Praat en compromis
Open communicatie is hét sleutelwoord. Bespreek samen hoe jullie Pasen willen vieren en welke tradities belangrijk zijn voor iedereen. Wees bereid om compromissen te sluiten en zoek naar oplossingen die voor het hele gezin werken. Op die manier kunnen jullie allemaal optimaal van de dag genieten.
 
* Bouw samen nieuwe tradities
Pasen is een uitstekende gelegenheid om nieuwe tradities te starten. Probeer iets nieuws uit, zoals het maken van een gezinswandeling of het spelen van een spelletje dat voor iedereen nieuw is. Op die manier creëer je samen nieuwe herinneringen die een speciaal plekje krijgen in jullie
familiegeschiedenis.

* Geniet van elkaars gezelschap
Bovenal, vergeet niet te genieten van het samenzijn. Benoem per dag voor het gezin de pluspunten die jij hebt ervaren (top) en één tip van de dag. Pasen draait uiteindelijk om het vieren van verbondenheid en het delen van gelukkige momenten met elkaar. Dus gooi die tradities in de mix, lach samen en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Pasen vieren in een samengesteld gezin met verschillende culturen en tradities kan een uitdaging zijn, maar het is absoluut ook een geweldige kans om diversiteit te omarmen en de banden binnen het gezin te versterken.
 
Dus .. gooi de deuren open, vier de verschillen en maak er samen een onvergetelijke dag van!
 
Warme groet
Patrizia – Stief & Co Breda
 
PS: weet mij te vinden voor advies en/of begeleiding bij jullie samengesteld gezin via patrizia@stiefenco.nl