Workshop voor werkgevers en hulpverleners

Training dynamiek en communicatie

 

Werkgevers en hulpverleners die te maken hebben met:

  • uitval werknemers/werkneemsters door de complexe problematiek van samengestelde gezinnen;
  • de gevolgen van een (vecht-)scheiding op de vorming van een samengesteld gezin.

worden getraind in het voortijdig herkennen én omgaan met de dynamiek van de problematiek van het samengestelde gezin. De gevolgen hiervan op het individu, het gezin, de relatie met de ex-partner, als ook werknemer, hebben een grote impact op het dagelijks functioneren. 

 

Kenniscentrum Stief & Co

Binnen ons kenniscentrum hebben wij een tweetal modules voor jullie samengesteld. Afhankelijk van (leer-)doel en investering, kan er worden gekozen voor één module of voor de uitbreiding. Wij gaan in op het systeem, de dynamiek, de problematiek en uitdagingen alsmede de toegevoegde waarde van het stiefgezin.  Maar ook wat betekent het voor ieder afzonderlijke deelnemer aan het samengestelde gezin, waar loopt men tegenaan, uitval op het werk, de gevolgen voor kinderen op school en de relatie (vecht-)scheiding en het samengestelde gezin.

Lezingen

Bedoeld voor kennisoverdracht en inzichten in dynamiek (valkuilen, uitdagingen en problemen).
Duur: 2 uur.

Workshops

Ben je al bekend met de algemene dynamiek van het samengestelde gezin en wil je de verdieping in? Ga dan voor onze workshop waar casuïstiek, methodieken en ervaringen centraal staan.
Duur: 4 uur

Voor wie?

Wij dragen onze kennis en ervaring over aan hulpverleners en werkgevers,  die maken hebben of krijgen met samengestelde gezinnen.
Denk hierbij aan praktijkondersteuners en huisartsen, CJG, leerkrachten en docenten, werkgevers en -nemers, politie en gemeenten.

 

Handig om te weten ..

Wij geven de modules op locaties in heel Nederland en ja uiteraard wordt de inhoud in onderling overleg afgestemd op doel en deelnemers. Wij vinden het altijd weer inspirerend om hierover in gesprek te gaan. Is je interesse gewerkt en wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@stiefenco.nl.


Wellicht tot ziens  |  Team Stief & Co