Masterclass samengesteld gezin

 

hét recept om kennis & bewustwording te verwerven 

 

Werkgevers, begeleiders, ondersteuners en zorgverleners die te maken hebben met:

 

  • uitval werknemers door de complexe problematiek van samengestelde gezinnen
  • cliënten die aangeven hulp nodig te hebben omdat zij de uitdagingen en stress niet meer aankunnen
  • cliënten die zorgen hebben over de problemen bij hun (klein-)kinderen
  • de gevolgen van een (vecht-)scheiding ook op de vorming van een samengesteld gezin van werknemers, cliënten en leerlingen

worden door ons getraind in het vroegtijdig herkennen én omgaan met de dynamiek van de problematiek van het samengestelde gezin. De gevolgen hiervan op het individu, het gezin, de relatie met de ex-partner, als ook werknemer, hebben een grote impact op het dagelijks functioneren. 

Kenniscentrum samengesteld gezin

 

Binnen ons kenniscentrum hebben wij vanuit het STIEFconcept ® een tweetal modules samengesteld. Afhankelijk van (leer-)doel en investering wordt gekozen voor één module of voor de uitbreiding. Wij gaan in op het systeem, de dynamiek, de problematiek en uitdagingen alsmede de toegevoegde waarde van het stiefgezin.


Maar ook wat het betekent voor iedere individuele deelnemer aan het samengestelde gezin, waar loopt men tegenaan, uitval op het werk, de gevolgen voor kinderen op school en de relatie (vecht-)scheiding en het samengestelde gezin.

 

Hoe mooi is het om onze kennis met anderen te mogen delen. Met elkaar op weg naar inzicht, handvatten en ondersteuning biedend aan hen die het nodig hebben. Doel is duurzame oplossingen biedend waardoor men zonder stress en vol energie iedere dag kan beginnen.

Masterclass

Inhoud: kenmerken en dynamieken van het samengesteld gezin
Doel: herkennen en anticiperend informeren do’s and dont’s
Duur: 2 uur

Training

Inhoud: casuïstiek, methodieken en interactie
Doel: hulpvragen beantwoorden en ondersteuning bieden
Duur: 6 uur

Voor wie?

Wij dragen onze kennis en ervaringen over aan praktijkondersteuners en huisartsen, medewerkers CJG, leerkrachten, werkgevers en -nemers, politie en gemeenten.

 

Handig om te weten ..

Wij geven de masterclass en training op locatie in Nederland. Uiteraard stemmen wij met elkaar inhoud en doel af. Is je interesse gewerkt en wil je meer informatie? Stuur ons dan graag een mail naar info@stiefenco.nl.

“Wellicht tot (online) ziens”
Mariël ~ Marianne ~ Patrizia ~ Margot ~ Jantien ~ Liselotte ~ Richard ~ Sonja ~ Christel