Slide background
Wil jij je kennis over samengestelde gezinnen op peil brengen?


Zorgverleners, werkgevers, medewerkers CJG, politie, intern begeleiders scholen of praktijkondersteuners die te maken hebben met:

 

  • cliënten die hulp nodig hebben door de problemen en stress vanuit de gezinssituatie
  • uitval werknemers door de complexe problematiek van samengestelde gezinnen
  • cliënten die zorgen hebben over de geestelijke belasting van hun (klein-)kinderen
  • de gevolgen van een (vecht-)scheiding op de vorming van een samengesteld gezin van werknemers, cliënten en leerlingen


worden geleerd de problematiek te herkennen én handvatten te bieden aan hun cliënten.


Het samengesteld gezin is vaak chaos, verschillende culturen, opvoeding etc.. (zie afbeelding) en is leren hoe te ordenen en aan te pakken noodzakelijk voor een professionele begeleiding.

Kenniscentrum samengesteld gezin

 

Binnen ons kenniscentrum hebben wij vanuit het STIEFconcept ® een tweetal modules samengesteld. Afhankelijk van (leer-)doel en investering wordt gekozen voor één module of voor de uitbreiding. Wij gaan in op het systeem, de dynamiek, de problematiek en uitdagingen alsmede de toegevoegde waarde van het stiefgezin.


Maar ook wat het betekent voor iedere individuele deelnemer aan het samengestelde gezin, waar loopt men tegenaan, uitval op het werk, de gevolgen voor kinderen op school en de relatie (vecht-)scheiding en het samengestelde gezin.

 

Weet jij onvoldoende over en wil je meer weten over eerste hulp aan samengestelde gezinnen, wij delen onze passie voor en kennis over het samengesteld gezin met je! Jij gaat bij ons vandaan met inzichten, kennis, handvatten om ondersteuning te bieden aan hen die met hulpvragen bij je komen. 

“Wellicht tot (online) ziens”
Mariël ~ Marianne ~ Patrizia ~ Margot ~ Jantien ~ Liselotte ~ Richard ~ Sonja ~ Christel ~ Steffie ~ Sandra