Dag van de Scheiding | Reflectie voor inzicht | Stief & Co
10155
post-template-default,single,single-post,postid-10155,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Reflectie Dag van de Scheiding


Reflectie op de ‘Dag van de Scheiding’ van 10 september jl.
De dag waarop jaarlijks stilgestaan wordt bij de noodzaak van het zo goed mogelijk afwikkelen van de relatie.

Niet alleen financieel, juridisch, emotioneel, maar zeker ook relationeel!
Zijn er kinderen? Ouders staan dan voor de uitdaging om zo goed mogelijk te transformeren van partners naar ex-partners en samen ouders.

“Wij gaan het wél goed doen voor de kinderen”

(tekst gaat verder onder de foto)

Bij die nieuwe werkelijkheid hoort wat ons betreft óók het voorbereiden op de mogelijke vorming van een samengesteld gezin.

“Ik moet toch ook voor mijzelf opkomen”

Dagelijks hebben wij in de praktijken van Stief & Co te maken met problemen, die overduidelijk terug te voeren zijn naar een niet goed afgesloten eerdere relatie.
Wij schreven hierover het blog ‘De stiefouder is geen patiënt ‘.

“Als ouder heb ik recht om met mijn kinderen te face-timen als zij met mijn ex en de nieuwe partner op vakantie zijn. Ik moet ze al missen!’

Hoe vele problemen in het samengesteld gezin als sneeuw voor de zon verdwijnen bij een harmonieus partnerschap in ouderschap. Wij besteden hier in ons STIEFconcept aandacht aan om o.a. bewustwording te creëren.

“Loyaliteitsconflicten spelen niet bij ons. Wij hebben een sfeer gecreëerd waarin onze kinderen nooit zullen hoeven te kiezen. Tastbare herinneringen mogen en bij overdracht drinken wij een kop koffie met elkaar”

Moraal van het verhaal?
Wij mensen maken een levensreis en steeds vaker is een scheiding daar – helaas – onderdeel van. Een scheiding is een ‘halte’ waarop jij je zo goed mogelijk voorbereidt op het volgende traject in jouw leven.

Food for thought .. mooie zondag!

Warme groet
Team Stief & Co