Ruzie samengesteld gezin | verwijten en ouwe koeien | Stief & Co
13365
post-template-default,single,single-post,postid-13365,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Ouwe koeien


Het is opvallend hoe vaak ruzies in een samengesteld gezin ook gaan over de bekende ouwe koeien. Koeien zo langzamerhand zó vaak herhaald, dat je bij voorbaat al in een strijdstand gaat staan .. daar gaan we weer! Maar ja dat doet de ander ook, dus .. lekker met elkaar een potje verbaal knokken.
Ik noem dit de survival of the fittest. Diegene die die dag de beste ‘feiten’ heeft en de meeste energie, die wint deze slag. Maar ja laten we eerlijk zijn, het is alleen maar die ene slag op dat ene moment. Jouw tijd komt nog wel toch ..?

(tekst gaat verder onder de foto)

Het is de categorie luisteren om te zenden en niet zelden leidt dit tot een conflictescalatie. Oké deze zijn divers .. van weglopen, silence treatment tot aan schreeuwen en dreigen met.
De communicatie is zoals ik dit noem geweldvol. Met elkaar bereik je op deze manier never ever de inhoud.
De inhoud is waar het écht over gaat. Iedere keer weer vind ik het een wonder als mensen – onder begeleiding weliswaar – wél de draai kunnen maken van geweldvol naar geweldloos communiceren. En weet je wat? Problemen verdwijnen regelmatig als sneeuw voor de zon: “hoe kan het Marianne dat het achteraf zó simpel is?”.

De stemming in huis wordt gelijk ontspannen en ook het contact met (bonus-)kinderen verloopt vele malen leuker dan voorheen.

Rust & harmonie is waar jullie én wij het voor doen.

Met een warme groet
Marianne