Mariël Roelfsema

betrokken en oplossingsgericht

Stiefcoach STIEFconcept ~ kind-specialisaties: Kindbehartiger en Mattenspel begeleider ~ Coach
mariel@stiefenco.nl

Als coach begeleid ik nieuw te vormen gezinnen en gezinnen die al een tijd samen zijn, maar die in de knel dreigen te komen. Ik bied dan structuur; we bouwen aan het fundament. Ik vind het belangrijk dat een ieder zich vertrouwd en veilig voelt, en zich kan en durft te uiten. Wij zullen proberen een sfeer te creëren waarin de mogelijke knelpunten bij naam genoemd kunnen worden.

 

Lees graag hier de reviews van hoe cliënten mijn begeleiding hebben ervaren. Ben je benieuwd naar mijn lijfspreuk en een inkijk in mijn vrijetijdsbesteding? Klik dan hier.

Mariel-roelfsema-stiefcoach-groningen-veendam-assen-1

Ieder gezin is uniek. Uniek in samenstelling, gewoontes en tradities. Op het moment dat twee “halve” gezinnen samenkomen en samen één nieuw gezin gaan vormen, begint een proces van samensmelten. Welke gewoontes blijven, wat vind je echt belangrijk en wat gaat er veranderen? Welke nieuwe tradities ontstaan met de groei van dit nieuwe gezin? En waar staan de kinderen in dit proces?

 

Het samen beginnen aan een samengesteld gezin is één van de grootste uitdagingen van je leven, al zal je dat in de beginfase nog niet als dusdanig herkennen. Uit eigen ervaring en uit in mijn eigen werkomgeving weet ik dat het beeld dat je voor ogen hebt in het begin, niet altijd overeenkomt met de werkelijkheid na een aantal maanden. Hulp is dan wenselijk.

 

Natuurlijk komt het ook voor dat een gezin pas later problemen ervaart. Het gezin heeft al een nieuwe koers uitgezet, maar toch loopt het niet lekker. Ook dan kan het goed zijn om samen jullie gezin onder de loep te nemen en te kijken waar eventuele knelpunten zich bevinden.

 

Stevig op de rails

Samen gaan we aan het werk om gestructureerd vorm te geven aan jullie gezin. Voor de kinderen is hier ook een duidelijke rol weggelegd.
Pas als de “trein” stevig op de rails staat, kan hij aan zijn nieuwe reis beginnen.


Blogs van Mariël:

Dag van de leraar
Tien minuten gesprek, wat mag, moet en wat is wenselijk?
Uniek ik
Hoera ik ben stiefoma 
Elke dag vla met vlokken – brief aan Fleur
Schuldgevoel? Nee, echt niet
Blijf jezelf als je je geeft aan een ander
Meebewegen is oké, een spagaat niet
Kerst zonder loyaliteitsconflict
Valkuilen van een stiefmoeder

 

Gecertificeerd begeleider Het Mattenspel voor hulp aan kinderen bij scheiding en vorming samengesteld gezin.